Drniš i ove godine u utrci za titulu Top 100 Global Green Destination

Grad Drniš i ove je godine predao svoju nominaciju za natjecanje Top 100 Global Green Destination nakon što je prošle godine zajedno s još pet destinacija iz Hrvatske ušao među 30 najboljih.

Po treći put ‘Sustainable Destinations Top 100’ natjecanje organizira organizacija Green Destination u suradnji s 20 drugih međunarodnih organizacija za održivi turizam. Cilj natjecanja je potaknuti održivo upravljanje destinacijom, te razmjenjivati dobre prakse između Top 100 odredišta. Odabir uključuje formalnu nominaciju od strane destinacije sa svim potrebnim indikatorima, te ocjenu od strane panela, kojeg čini 100 međunarodnih stručnjaka.

Green Destination je nizozemska organizacija kojoj je cilj u što većoj mjeri promovirati ekološku stranu turizma, odnosno stvoriti što veći broj destinacija koje će turizmu pristupati s te zelene strane i voditi brigu o zaštiti prirode i ljudskog okoliša. Upravo stoga kriteriji po kojima se određuje tko može, a tko ne može biti dio branda ‘green destination’ nisu vezani samo uz određene prirodne ljepote, već se na primjer bodovao udio zaštićenih područja, način tretiranja otpadnih voda, način grijanja, postotak učešća ekoloških goriva i slično.

Svi nominirani su pozvani na Global Green Destinations Event, koji se ove godine održava u gradu Cascaisu u Portugalu od 28. do 30. rujna, a proglašenje će se održati 27. rujna na Svjetski dan turizma.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.