Drniš: Koncert „Djetešce nam se rodilo“

Božićni koncert „Djetešce nam se rodilo“ održan je u crkvi sv. Ante na blagdan Bogojavljenja, 6. siječnja 2015., nakon euharistijskog slavlja u 18 sati koje je predvodio fra Mario Radman, a pjevanje predvodili framaši.

Na ideju i želju župnika fra Petra Klarića zajednice župe svojim su župljanima i župljankama poklonili splet božićnih pjesama na slavu i hvalu rođenom Isusu. Nakon uvodnog pozdrava župnog vikara dva najmlađa sastava otvorila su koncert, kako po dobi tako i po djelovanju u župi, VIS „Sv. Ante“ (Drniš) i VIS „Sv. Frane“ (Trbounje). Svojim simpatičnim nastupom osvojili su srca publike i dobili polet za daljni rad, ustrajnost i nasljedovanje Krista. Uslijedio je nastup Frame Drniš s pjesmama „Betlehemska sveta noć“ i „Svjetlo ljubavi“. I ovaj nastup dokaz je njihovog dugogodišnjeg rada i već podosta stečenog iskustva. Neka ih i dalje štiti i prati zagovor njihovog zaštitnika sv. Franje. Član biblijske zajednice gospodin Damir Topić, čovjek predivnoga glasa, koji njeguje veliku ljubav prema glazbi i koji je sam stvara, uz zvuke gitare otpjevao je dvije autorske pjesme: „Vidjeh Mesiju“ i „Neka moje srce budu jasle“. Koncert je završen zajedničkom pjesmom „Tri kralja jahahu“.

IZVOR: franjevci.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.