Drniš obranio lanjsku titulu i ostaje među TOP 100 održivih destinacija svijeta

Drugi put Drniš je osvojio nagradu globalne održivosti i svrstan je u TOP 100 održivih destinacija svijeta.

The Sustainable Destinations Top 100, odnosno izbor za održava se ove godine treći put, a svečana objava rezultata je na Svjetski dan turizma. Ove godine je 101 destinacija osvojila nagradu globalne održivosti. Grad Drniš obranio je lanjski uspjeh, a iz Hrvatske je i Mali Lošinj očuvao prošlogodišnju titulu.

Od ukupno 57 zemalja zaprimljeno je 155 nominacija. Za ulazak u Top 100 održivih destinacija svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji destinaciju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost te održivi destinacijski menadžment, koji i čine bit zelenog destinacijskog standarda.

Certifikatom Top 100 održivih destinacija u svijetu, Grad Drniš je I ove godine dio najveće zelene destinacijske zajednice u svijetu.

Dodjela ovogodišnjih nagrada održat će se 28. rujna u Portugalu, u Cascaisu na gala večeri Global Green Destinations TOP 100.

TOP 100

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.