Drniš očekuje europski novac za infrastrukrurno opremanje Poslovne zone

Projekt ‘Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u Poslovnu zonu Drniš’ prijavljen je na  natječaj ‘Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona’, koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Cilj ovog projekta je unaprjeđenje poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Drniš, što će omogućiti povećanje broja poduzetnika na tržištu kroz proširenje dostupne ponude i jačanje pozicije lokalne poslovne infrastrukture u regiji, kao i povećanje kapaciteta vida co-workinga, a posljedično i nova zapošljavanja.

– Bude li odobren ovaj projekt planiramo financirati cjelokupno infrastrukturno opremanje Poslovne zone Drniš, osim izgradnje trafostanice što je u nadležnosti HEP-a. Bit će postavljena hidrantska mreža, uređene prometnice, javna rasvjeta, nogostupi i još mnogo toga kako bi u tu zonu mogli useliti poduzetnici. Riječ je o prostoru od oko 33 tisuće četvornih metara do kojeg je prije više od 15 godina izgrađen dio ceste i tu se stalo. Grad nije imao dovoljno novca za sve potrebne radove, pojašnjava Josip Begonja, gradonačelnik drniša.

Vrijednost projekta je nešto manje od 9,2 milijuna kuna, a iz fondova Europske unije zatraženo je  sufinanciranje u iznosu od 75 posto ukupne vrijednosti projekta. Ostatak od 2,2 milijuna kuna Grad Drniš bi, ukoliko projekt bude odobren, trebao osigurati u svom proračunu kroz 30 mjeseci provedbe.

– U međuvremenu smo izradili svu projektnu dokumentaciju i ishodovali sve potrebne građevinske dozvole i sada se nadamo prolasku projekta kako bi što prije mogli krenuti u realizaciju. Grad već ima četiri-pet pisama namjere zainteresiranih poduzetnika, uglavnom lokalnih tvrtki, koji bi svoje poslovanje preselili u Poslovnu zonu Drniš, kaže Begonja.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.