Projekt vrijedan 13,3 milijuna kuna

Drniš prijavio na europske fondove sanaciju odlagališta Moseć

Grad Drniš prijavio je projekt ‘Sanacije odlagališta otpada Moseć’ putem aplikacije e-fondovi. Vrijednost projekta je 13.317.755 kuna, a intenzitet potpore iz EU fondova je 85 posto.

Odlagalište otpada ‘Moseć’ je neuređeno odlagalište otpada Grada Drniša, te ne udovoljava odredbama Pravilnika o načinima i uvjetima odlaganja otpada, kategorijama i uvjetima rada za odlagališta otpada. Odlagalište je zatvoreno 26. ožujka prošle godine odlukom Gradskog vijeća Drniša.

Provedbom projekta neusklađeno odlagalište će biti sanirano sukladno važećim zakonskim odredbama i najboljim praksama za tu vrstu projekata. Osim unaprjeđenja stanja okoliša na širem području lokacije, sanacijom odlagališta će se osigurati brojne društveno-ekonomske koristi i postići zaštita tla, podzemnih voda, zdravlja ljudi, smanjenje onečišćenja zraka i utjecaja na klimatske promjene, a sve će to pridonijeti da Grad Drniš očuva i zadrži titulu zelene destinacije, kojoj je prioritet održivi razvoj uz zaštitu okoliša i očuvanje zdravlja ljudi.

Izradu projektno – tehničke dokumentacije sanacije odlagališta otpada Moseć financirao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u stopostotnom iznosu od 367.500 kuna.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.