Drniš slavi zaštitnika uz Mali sajam i Maju Šuput

Povodom Dana Grada Drniša – blagdana sv. Roka, Grad Drniš u utorak, 16. kolovoza organizira tradicionalnu pučku feštu uz koncert Maje Šuput od 21:30 sati. Koncertu će od 17 sati na drniškoj Poljani prethoditi Mali sajam domaćih proizvoda.

U povodu Dana Grada Drniša čestitku su građanima uputili Ante Galić, predsjednik Gradskog vijeća Drniša i Josip Begonja, gradonačelnik Drniša. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Poštovane sugrađanke i sugrađani,

Čestitamo Vam od srca Dan Grada Drniša i blagdan njegovog zaštitnika svetog Roka.

U svakom razdoblju povijesti za stvaranje rezultata i razvoj pojedine sredine, uvijek su bili zaslužni ljudi. Stoga na Dan Grada Drniša želimo istaknuti svojim sugrađanima da Grad cijeni njihov trud i napor.

Generacije kroz povijest, svojim su zalaganjem, a nerijetko i žrtvom svjedočili razvoju Grada, gradeći sredinu po mjeri svih njegovih stanovnika, ali i brojnih prijatelja i gostiju.

Postignuti rezultati danas su iza nas, a pred nama je put razvoja kojim trebamo nastaviti dalje.

Očekujemo da ćemo u godinama koje su pred nama zajedništvom, znanjem, radom i uzajamnim povjerenjem još više se približiti modernim sredinama europske zajednice, kako bi naš Grad i sva njegova naselja unaprijedili za buduće naraštaje.

Koristimo priliku da se na ovaj svečani Dan zahvalimo svim našim udrugama i društvima koji svojim programima i marljivim radom uvelike pridonose punini Drniša.

Hvala svim tvrtkama i obrtnicima koji čuvaju radna mjesta i otvaraju nova. Zahvala ide i prema svim djelatnicima gradskih ustanova, gradskih tvrtki i institucija s kojima Grad uspješno surađuje.

Ne smijemo zaboraviti na svoju prošlost i brojne vrijedne sugrađane, kojih na žalost više nema, a koji su svoj život i rad ugradili u današnji Drniš, u Grad bogate povijesti, tradicije i kulture.

Napose, posebnu zahvalnost upućujemo hrvatskim braniteljima bez kojih mi danas ne bi bili ovdje. S pijetetom sjećamo se onih koji su svoje živote položili za Drniš i slobodnu Hrvatsku.

Drniš s ponosom čuvajmo svi zajedno, gradimo i volimo ga, kako bi on ostao gradom ugodnog življenja i zadovoljnih ljudi, pri tom svjesni činjenice da se nikada u dovoljnoj mjeri nećemo moći odužiti Gradu koji nam je dao pripadnost i gdje sagradismo dom.

S poštovanjem,

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Drniša, Ante Galić, dipl.iur.

Gradonačelnik Grada Drniša, mr.sc. Josip Begonja

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.