Drniš u Berlinu proglašen četvrtom ‘Best of Europe’ održivom destinacijom

Između više od dvadeset nominiranih destinacija u natjecanju ‘Top 100 održivih destinacija svijeta’, u kategoriji ‘Best of EUROPE’, Drniš je zauzeo četvrto mjesto, iza Portugala, Bleda i Malog Lošinja, priopćeno je iz Grada Drniša, nakon što su u srijedu navečer na turističkom sajmu ITB Berlin proglašeni dobitnici.

Priznanje su primili zamjenik gradonačelnika Tomislav Dželalija i pročelnica za gospodarstvo i financije Ivana Sučić.

– Sretni smo što je prepoznat naš smjer održivog razvoja turizma. Grad Drniš je destinacija koja na odgovoran i održiv način upravlja kulturnom i prirodnom baštinom, te na taj način unapređuje turističku ponudu – rekao je Dželalija.

Podršku Drnišu dali su i veleposlanik Republike Hrvatske u Berlinu Gordan Grlić Radman, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonći Glavina, te direktorica TZ Šibensko-kninske županije Željana Šikić.

Prvi put na štandu HTZ-a  u Berlinu su predstavljeni i promotivni materijali Drniša.

Izaslanstvo Grada Drniša na berlinskom turističkom sajmu susrelo se s ministrom turizma Garijem Kapelijem, kojeg su upoznali sa projektima koje Grad Drniš provodi u cilju unaprjeđenja turističke ponude i produljenja turističke sezone.

Uz sav trud koji se ulaže u razvoj turizma i zaštitu okoliša za jedan mali Drniš ovo je veliki uspjeh i nagrada – istaknuli su u priopćenju iz gradske uprave. Inače Drniš je još od 2016. godine član je Top 100 Green Destination zajednice.

drniš2

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.