Drnišani će u ponedjeljak saznati sve prednosti korištenja reciklažnog dvorišta

Ilustracija/Arhiva

U okviru provedbe projekta ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša’ u utorak, 29. siječnja u 17 sati u Maloj gradskoj vijećnici u Drnišu bit će održana prva javna tribina na kojoj će se stanovnicima Drniša prezentirati način funkcioniranja reciklažnog dvorišta i način pravilnog odvajanja otpada u kućanstvima. Tribinu će voditi Inga Kukolj, dugogodišnja aktivistica po pitanju zaštite okoliša iz Ekološke udruge Krka.

Ukupna vrijednost izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta je 3.219.850 kuna, a iz kohezijskog fonda odobreno je 2.583.309 kuna bespovratnih sredstava. Rok za završetak projekta je 27. travnja ove godine.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta čime će se postići povećanje stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenje količine otpada koji će se odlagati na odlagališta.

U okviru provedbe projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša predviđene su brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene ciljnim skupinama, a vezane za korištenje reciklažnih dvorišta i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima. Planirano je projektom obuhvatiti  minimalno 90 posto stanovništva Grada Drniša, a aktivnosti će obuhvaćati dijeljenje letaka, radionice za djecu, edukativne radionice u pojedinim naseljima i slično.

Foto: Arhiva/ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.