Povećanje cijene vodnih usluga

Drnišani dobili veće račune za vodu: Pročišćavanje otpadnih voda skuplje od očekivanog

Javno komunalno poduzeće Rad Drniš povećalo je cijenu vodnih usluga pa su Drnišani već za prethodni mjesec travanj dobili veće račune za vodu.

Cijena je porasla zbog toga što su se, nakon godinu i pol dana, rad i održavanje uređaja za pročišćavanje otpadnih voda pokazali skupljima od očekivanog pa je kubik vode poskupio za 18 lipa.

– Došlo je do korekcije cijena, odnosno nepopularne mjere povećanja cijena vodnih usluga. Kao što znate, prije godinu i pol pustili smo u rad uređaj za pročišćavanje otpadnih voda a on je skup, ima i fiksne i varijabilne troškove – izjavio je direktor RAD-a Davor Jakelić za Radio Drniš.

Jakelić je napomenuo da je ovo povećanje u prosjeku u rasponu od 8 do 11 posto te se  većim dijelom odnosi samo na potrošače grada Drniša, a oni iz drugih mjesta dobili su korekciju cijene od 3 do 5 posto.

– Ono na što mi možemo utjecati je da nastojimo raditi što racionalnije. Građani u ukupnoj cijeni računa u visini od 40 do 50 posto plaćaju stvarnu potrošnju vode po kubiku i održavanje, a sve ostalo su nameti koje je propisala država –  dodao je direktor RAD-a.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.