Drniški gimnazijalci državnu maturu odradili iznad hrvatskog prosjeka

ilustracija

Drniškim maturantima podijeljene su svjedodžbe o uspješno okončanom srednjoškolskom obrazovanju, a većina ih je uspjela upisati željene fakultete.

Ivan Zeljko, ravnatelj srednje škole Ivana Meštrovića osvrnuo se u današnjem razgovoru i na ovogodišnju državnu maturu, izrazivši zadovoljstvo više nego dobrim rezultatima drniških maturanta. Naime od 66 učenika ,koliko ih je ove godine polagalo državnu maturu samo troje učenika , kaže ravnatelj Zeljko imali su mali kiks iz hrvatskog jedna učenik ocijenjen je negativnom ocjenom iz eseja zbog broja riječi i iz engleskog jezika 2 učenika je s negativnim ocjenama. A iz matematike nisu imali nijednu dvojku, što je po prvi put od kada srednjoškolci polažu državnu maturu.

Ovaj podatak raduje nakon što je ovih dana objavljeno kako je pao svaki peti učenik iz Dalmacije , ističe ravnatelj Zeljko i dodaje kako su odlični rezultati naši maturanti gimnazije postigli iz hrvatskog jezika. Sedam je učenika ocjenjeno odličnom ocjenom, a jedna učenica je bila 16 na listi od preko 12 500 maturanta što su polagali višu razinu hrvatskog jezika.

Ivan Zeljko kaže kako su naši maturanti postigli iz sva tri obvezna predmeta rezultate iznad prosjeka na razini države , iz hrvatskog jezika 3,92, matematike 3,60 i engleskog 3,0.

IZVOR: radiodrnis.hr

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.