Drniški srednjoškolci osvojili drugo mjesto na Vjeronaučnoj olimpijadi

Učenici srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša Iva Čupić, Antonija Čulina, Ivan Elez i Mario Pijuk na Državnom natjecanju iz vjeronauka koje se od 3. do 5. travnja održalo u Osijeku u Đakovu osvojili su drugo mjesto pod mentrostvom profesorice Veronike Kosor.

– Tema ove godine je bila ‘Svjedoci radosne vijesti u Hrvatskom narodu!’. Naime, ta tema je obrađivala svece, blaženike i sluge Božje iz hrvatskog naroda, a kao poseban primjer istaknuo bih svetog Nikolu Tavelića zato što je to naš prvi svetac koji je podrijetlom iz Šibenika – kazao je jedan od natjecatelja Ivan Elez.

Kako i koliko su se učenici pripremali za Vjeronaučnu olimpijadu pbjasnila je učenica 3.a razreda Antonija Čulina.

– Intenzivnije pripreme su počele početkom prvog mjeseca. Sastajali smo se svakih tjedan do dva po par sati i vježbali, ali i kući smo dosta sami prolazili skriptu i učili.

Primanje za uspješne drniške srednjoškolce i profesoricu Veroniku Kosor danas je organizirao gradonačelnik Josip Begonja. Tom prilikom čestitao je učenicima i njihovoj mentorici na uspjehu, istaknuo je važnost ovog natjecanja gdje su učenici uspješno prezentirali svoj grad i školu te im podijelio prigodne darove, piše Radio Drniš.

Najbolji poznavatelji hrvatskih svetaca i blaženika odnosno pobjednici Državnog natjecanja iz vjeronauka su ekipa Osnovne škole ‘Mato Lovrak’ iz Nove Gradiške i ekipa Gimnazije Velika Gorica iz Velike Gorice.

(Foto: Radio Drniš)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.