Drniški zbor Neuma ima mini turneju. Održat će čak četiri koncerta tijekom korizme

Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ iz Drniša i ove godine priprema prigodne korizmene nastupe. Osim u Drnišu, koncerte će održati i u susjednim općinama te na gostovanju u Zadru.

Početak male turneje bit će u srijedu u 18 sati kada će Neuma prigodnim nastupom počastiti stanovnike prominskog kraja. Koncert će se održati u Domu za starije osobe u Oklaju, a svim zainteresiranim posjetiteljima i stanovnicima doma predstavit će se i učenici Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog, Drniš – Područne škole Oklaj, izvedbom prominskih napjeva.

Neuma svoje nastupe nastavlja u nedjelju u 20 sati u drniškoj župnoj crkvi Gospe od Ružarija gdje sudjeluje na 18. Večerima pasionske baštine. Bit će to Neumin jubilarni deseti nastup na ovoj manifestaciji, a ove godine koncert realizira zajedno sa Klapom sv. Nikola iz Metkovića. U desetogodišnjem djelovanju ova klapa broji mnoge nastupe u zemlji i inozemstvu te brojne izvedbe i nagrade na klapskim festivalima. Prvotno muška klapa, od 2017. godine djeluje u mješovitom sastavu.

U srijedu 3. travnja, na poziv Hrvatskog pjevačkog društva ‘Zoranić’, Neuma putuje u Zadar gdje će zajedno s domaćinima održati prigodni nastup. Koncert će se održati u Muzeju antičkog stakla u 19 sati.

I ove godine Gradski pjevački zbor ‘Neuma’ sudjeluje u programu Dana kršćanske kulture. U nedjelju 7. travnja sudjelovat će u prigodnom programu koji će se odvijati u Crkvi Presvetog Otkupitelja – grobnici obitelji Meštrović u Ružiću gdje će pjevati misu te održati  koncert.

neuma

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.