Drnišu odobreno još 354 tisuće eura za razvoj ruralnog turizma

Gradu Drnišu odobren je projekt ‘Adriatic Canyoning’ za sufinanciranje iz Fonda Europske unije. Riječ je o projektu čiji je nositelj Općina Široki Brijeg, a partneri projekta su, uz Grad Drniš, Obrovac, Općina Grude, Agencija za razvoj Zadarske županije ‘Zadra Nova’ te Agencija za izgradnju i razvoj Herceg Novog. Taj program suradnje podržava strateški projekt ‘Jadransko zaleđe’, koji je usmjeren na pružanje poticaja za razvoj seoskog turizma i povezane infrastrukture u prostorima zaleđa Hrvatske i BiH.

-U okviru tog projekta Drniš je predložio drugu fazu projekta razvoja turizma na rubnim dijelovima NP ‘Krka’ koji se sad zove ‘Centar za razvoj kompetencija u razvoju ruralnog turizma’ i predviđa razvoj biciklističkih staza na području Pakova Sela i Pokrovnika. Cilj nam je stazama prijeći i na drugu stranu Čikole, a projektom je planirano zapošljavanje jedne visokobrazovane osobe koja bi bila na dispoziciji svima koji se žele baviti ruralnim turizmom u smislu pomoći kod pripreme projekata i marketinga, kaže Josip Begonja, gradonačelnik Drniša.

Za koji dan očekuju potpisivanje ugovora, a to će Drnišu biti već četvrti projekt koji financiraju iz sredstvima fondova Europske unije. Već je u provedbi projekt Integralne obnove kulturne baštine grada Drniša, a najvrjednji, onaj izgradnje sustava pročišćavanja otpadnih voda, započet je još 2010. godine i ovih dana se pušta u probni rad.

Vrijednost drniškog dijela projekta ‘Adriatic Canyoning’ je 354 tisuće eura, a planirano trajanje je 30 mjeseci.

-Ovim je projektom predviđeno daljnje uređenje javne turističke infrastrukture kroz Pakovo Selo i Pokrovnik koju bi povezali na postojeće biciklističke staze Miljevci-Trbounje te uvođenje više punktova sustava javnih bicikala. Time bi se obogatila ponuda i ušli bi u mrežu javnih bicikala Vodice-Šibenik-Drniš čime bi se dodatno povezali s obalom. U prostoru koji će biti uređen za Centar za razvoj kompetencija organizirat će se edukacije i treninzi postojećih i budućih poduzetnika u ruralnom turizmu, kazala je Ivana Sučić, pročelnica za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti drniške gradske uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.