Drnišu odobreno skoro 560 tisuća kuna kojima će se pomoći dugotrajno nezaposlenima

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je Gradu Drnišu bespovratna sredstva u iznosu od 593.536 kuna za sufinanciranje projekta ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’.

Projekt koji će trajati 18 mjeseci Grad Drniš prijavio je na poziv Ministarstva za dostavu projektnih prijedloga ‘Podrške socijalnom uključivanju i zapošljavanju marginaliziranih skupina’.

Projektom ‘Osposobljavanjem do zaposlenja’ koji će provoditi Grad Drniš povećat će se mogućnost zapošljavanja 15 dugotrajno nezaposlenih osoba s područja grada Drniša kroz jačanje stručnih znanja, provođenjem verificiranih programa osposobljavanja, i razvojem mekih vještina, provođenjem stručnih radionica, te će se umanjiti rizik od socijalne isključenosti i siromaštva marginaliziranih skupina. Također, provedbom projektnih aktivnosti unaprijeđena znanja i vještine stručnjaka koji rade s marginaliziranim skupinama povećat će kvalitetu pruženih usluga marginaliziranim skupinama.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.