Drnišu odobreno sufinanciranje 9,1 milijun kuna vrijednog projekta u Poslovnoj zoni

Projekt ‘Razvoj gospodarstva Grada Drniša kroz ulaganje u poslovnu zonu Drniš’ prošao je fazu provjere prihvatljivosti za financiranje iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Riječ je o projektu vrijednom 9.140.198 kuna, koji je Grad Drniš u rujnu 2017. godine prijavio u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona’, a slijedeća faza je donošenje Odluke o financiranju projekta i potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava.

– Cilj ovog projekta je unaprjeđenje poslovne infrastrukture u Poslovnoj zoni Drniš, što će omogućiti povećanje broja poduzetnika na tržištu kroz proširenje dostupne ponude i jačanje pozicije lokalne poslovne infrastrukture u regiji, kao i povećanje kapaciteta vida co-workinga, a posljedično i nova zapošljavanja – kaže Josip Begonja, gradonačelnik Drniša.

Bespovratna sredstva kojima će biti financiran taj projekt bit će odobrena u iznosu od 6.855.148 kuna, što je intenzitet sufinanciranja od 75 posto.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.