Dvoranu ‘Ivan Meštrović’ u Drnišu otvorit će ‘Komedija’

Svečano otvorenje kino kazališne dvorane u drniškom Domu kulture, koja će nositi ime Ivana Meštrovića, bit će 30. listopada ove godine.

Na otvorenju će nastupiti Kazalište Komedija koje stiže sa cijelim svojim orkestrom i deset solista među kojima su i Sandra Bagarić i Đani Stipaničev. Izvesti će program prigodno nazvan ‘Operetna bombonjera’, koji će se sastojati od ulomaka najpoznatijih opereta i mjuzikla u izvedbi Komedije.

Prvi dio programa bit će više koncertni, a u drugom dijelu bit će izvedeno veliko Gotovčevo djelo ‘Đerdan’. Stiže i Akademski ansambl Ivan Goran Kovačić. Na sceni će biti više od 60 izvođača.

Cjelokupan program poklon je Grada Zagreba Drnišanima. Tedi Lušetić zamjenik pročelnika gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport Grada Zagreba i ravnatelj Adam Končić, nakon što su obišli dvoranu u Domu kulture, zaključili su da ni oni u Zagrebu nemaju takvu pozornicu i uvjete kakve sada ima Drniš.

Ulazak na svečanost otvorenja je besplatan, no broj mjesta je ograničen. Ulaznice će distribuirati Pučko otvoreno učilište Drniš od 24. listopada u njihovim prostorijama u Domu kulture. U dvorani su u tijeku završni radovi no sve će biti spremno za svečano otvorenje.

Izvor: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.