Europska oznaka kvalitete za projekt drniške pedagoginje Antonije Šindilj

Projekt ‘Dan obitelji 2017.’ Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog jedan je od 952 projekta na kojima su radili nastavnici i učenici iz europskih škola, a koji su dobili Europsku oznaku kvalitete za 2017. godinu, javlja Radio Drniš.

Na tom projektu, koji je među 102 hrvatska s tom oznakom, radila je Antonia Šindilj, školska pedagoginja koja radi u područnim odjelima u Gradcu, Oklaju i Drinovcima.

Ideja za prijavu na projekt došla je prije dvije godine kada su u Osnovnoj školi Antuna Mihanovića Petropoljskog Drniš pokušali animirati nastavnike da se prijave na e-twinning, obrazovnu platformu za međunarodnu suradnju i usavršavanje nastavnika.

– To je nešto poput društvene mreže za nastavnike, koji rade na području cijele Europe. Putem te platforme mogu se prijavljivati na gotove projekte ili pisati svoje, kazala je pedagoginja Antonia Šindilj.

Osim učenika na projektu su sudjelovale i učiteljice razredne nastave iz cijele Hrvatske. U nekim školama su učiteljice pozvale roditelje u školu da provedu dan sa svojom djecom, te su na taj način naglasili važnost obitelji.

– Ja kao pedagog imam drugu funkciju u školi, pa sam iskoristila to da sa vijećem učenika pričam o važnosti obitelji. Nismo roditelje doveli u školu, ali mi smo to na svoj način proveli i komisija je to ocijenila kao dobro i kvalitetno, kaže za Radio Drniš Antonia Šindilj.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.