FOTO: 92 sudionika na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju na Promini

Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Promina 2015, 2. Utrka Hrvatskog planinskog kupa i lige, još je jedna u nizu uspješno održanih planinskih utrka u organizaciji PD Promina Drniš. Ovu utrku drniški planinari organizirali su u suradnji sa Atletskim klubom „Sv. Ante“ Knin i Turističkom zajednicom grada Drniša, a glavni pokrovitelj utrke bio je Grad Drniš.

promina 2015 (2)

Sa glavnog gradskog trga Poljane, prema cilju, planinarskom domu na Promini, 01. svibnja, točno u 10 sati startalo je 92  natjecatelja. Prije same utrke sve natjecatelje osobno su pozdravili  i zaželjeli im sreću gradonačelnik grada Drniša mr. sc. Josip Begonja, te predsjednik HUCIPT-a, gosp. Jozo Delaš. Start utrke označio je Slobodan Mijolović povjerenik HAS-a. Utrka je realizirana po pravilima Hrvatskog atletskog saveza i HUCIPT-a, a za suđenje i mjerenje vremena bili su zaduženi suci Zbora Atletskih sudaca Split. Za sigurnost svih prisutnih tijekom utrke brinuo se liječnički tim u sastavu dr. med Barbara Mikulandra Jerković i dr. med. Marija Odak,  a kako nas je pratilo dobro vrijeme i sportska sreća, potrebe za intervencijama nije bilo.

Nakon što su svi natjecatelji stigli do cilja ispred Planinarskog doma medalje i pehare najboljim natjecateljima i ekipama podijelili su Josipa Čupić direktorica Turističke zajednice grada Drniša,  Jozo Delaš predsjednik HUCIPT-a, Dražen Lasić predsjednik AK „Sv. Ante“  Knin, Dragan Janković predsjednik AK „Sljeme i tajnica PD Promina Anita Sirovica.

promina 2015 (4)

Najbolji u ekipnom poretku bili su:

Seniori:

 1. AK SLJEME (Nikola Špoljar, Vinko vrebac i Nikola Smolić)- 3:45:21
 2. AK SLOBODA VARAŽDIN (Igor Goričanec, Marcel Labaš i Josip Lacković)-3:55:14
 3. AK SVETICE (Nikola Mikulić, Lovre Kalac i Karlo Sušilović)- 4:03:04

Seniorke:

 1. AK SLJEME (Nikolina Šustić, Veronika Jurišić i Ana Gudalović)- 2:32:53
 2. AK SLOBODA VARAŽDIN (Višnja Bunić, Valentina Belović i Alenka Horvat)- 2:50:37
 3. SD STUBICA (Ivana Lukina, Sanja Begović Geceg i Anamarija Poštek)- 3:03:50

U ekipnom poretku pobjedu je odnijela  ekipa juniorki iz SD STUBICA u sastavu Gabriela Bubanko, Mihaela Žukina i Mihaela Bubanko s ukupnim vremenom 2:04:17, dok u kategoriji juniora nije bilo prijavljenih za ekipno prvenstvo u planinskom trčanju.

promina 2015 (6)

Najbolji u pojedinačnom poretku bili su:

Seniori (12.5 km)

 1. Nikola Mikulić AK SVETICE – 1:09:00
 2. Nikola Špoljar AK SLJEME – 1:13:20
 3. Vinko Vrebac AK SLJEME – 1:15:37

Seniorke (8,5 km):

 1. Nikolina Šustić – AK SLJEME -0:48:16
 2. Veronika Jurišić- AK SLJEME – 0:49:09
 3. Višnja Bunić – AK SLOBODA VARAŽDIN – 0:51:44

Juniori (8,5 km):

 1. Ivan Blažević –ASK SPLIT – 0:48:17
 2. Karlo Vuk – SD STUBICA – 0:51:21
 3. Ivan Barišić – PD PROMINA – 1:13:09

Juniorke (4,5km):

 1. Gabriela Bubanko – SD STUBICA -0:39:34
 2. Mihaela Žukina – SD STUBICA –0:40:31
 3. Mihaela Bubanko – SD STUBICA –0: 44:12

Svi rezultati mogu se vidjeti na internetskoj stranici Planinarskog društva Promina.

promina 2015 (5)

Promina je idealna destinacija za sve ljubitelje prirode

Kako se utrka odvijala na Međunarodni praznik rada i blagdan Sv. Josipa radnika, povodom kojeg Grad Drniš već tradicionalno organizira druženje za građane i goste na Promini, ovo je bila odlična prilika da se na jednom mjestu zajedno okupe planinari, izletnici, rekreativci, sportaši i svi oni koji su ovaj dan odlučili provesti u prirodi. Time je  ostvaren i glavni cilj PD Promina, njihovo nastojanje da  promoviraju  ljepote Promine kao planine koja je idealna destinacija za sve ljubitelje prirode i koja nudi bezbroj mogućnosti za bavljenje raznim aktivnostima poput trčanja, biciklizma, planinarenja i sl., te želja da potaknu što veći broj građana na zdraviji način života i što češći boravak u prirodi.  Svima koji su ovaj dan odlučili provesti na Promini kao i sudionicima utrke Promina 2015.  porcije graha dijelio je osobno gradonačelnik grada Drniša mr.sc. Josip Begonja sa svojim suradnicima.

26) Gradonačelnik grada Drniša sa suradnicima dijeli porcije graha

Presjednik Planinarskog društva Promina, Tomislav Jerković,  pozdravio je sve nazočne, te je u svom kratkom govoru između ostalog kazao– Ova utrka pod sloganom „AJMO TRČAT“  ima za cilj promoviranje ljepote naše planine, grada i cijelog kraja, ali nam je prije svega želja poticaj na zdrav način života i boravak u prirodi. Promina je idealna destinacija za sve ljubitelje prirode bilo da je riječ o planinarima, rekreativcima, izletnicima ili sportašima. Današnji dan je potvrda da ćemo  prirodne potencijale Drniša i planine Promine i ubuduće koristiti na  najbolji mogući način.

13) Okrjepa na stazi

U ime domaćina, Planinarskog društva Promina zahvalio je svima koji su sudjelovali u utrci, a posebno donatorima i pokroviteljima među kojima su Grad Drniš i Turistička zajednica grada Drniša, koji su im pružili logističku i financijsku podršku.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.