FOTO: AKCIJA, SNIMAJ: U drniškom kraju snima se Ministarstvo ljubavi

Početkom srpnja počelo je na drniškom području snimanje filma Ministarstvo ljubavi. Prvi dio snimanja obavljen je u Zagrebu, dok će snimanje u našem kraju trajati do konca ovog mjeseca. Proteklog vikenda snimane su scene na Poljani i na Miljevcima u Karalićima, gdje je uprizorena masovna scena s mnoštvom statista među kojima je angažirana i drniška limena glazba.

drnis drnis1 drnis2 drnis3 drnis4
Ljetne vrućine ne čine posao lakim, u što su se mogli uvjeriti mnogi statisti.
– Teško je, zbilja su ovih dana – pogotovo prošli tjedan – bile ekstremne temperature i to je u funkciji filma dobra stvar jer će prezentirati atmosferu samog filma. Ali je, što se tiče posla, naporno jer se dio koncentracije i energije gubi ili se troši na to da se sanira utjecaj topline, rekao je jedan od glavnih glumaca, Dražen Kühn. Uz Kühna se u glavnim ulogama pojavljuju Stjepan Perić i Ecija Ojdanić. Jednu od uloga tumači i Milivoj Beader.
Redatelj filma Pavo Marinković kaže da je drniški kraj odabran zbog fotogeničnosti krajolika.

drnis5 drnis6
-Ima tzv. divljine, ima tog kamena, sunca koje peče, ima te spržene trave – to su vrlo fotogenični pejzaži. Opet, imate i Slapove Krke koji su na neki način antipod – malo nježniji pejzaž. Čini mi se da je ta kombinacija upravo nešto što nam treba za ovaj film, drži Marinković.
Premijera filma planirana je na proljeće iduće godine ili na Pulskom filmskom festivalu 2016. a Marinković ostavlja otvorenim mogućnost da se film prikaže idućeg ljeta u Drnišu, na platnu ljetnog kina.

IZVOR: RADIO DRNIS

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.