FOTO Djeca u Drinovcima kroz radionicu naučila kako pravilno odvajati i reciklirati otpad

Radionica za djecu ‘Art reciklaža’ održana je protekli petak u Područnoj školi u Drinovcima. Riječ je o radionici čija je tematika pravilno odvajanje otpada te recikliranje korisnog otpada.

Ta ekološka radionica, koju je organizirao Grad Drniš, posljednja je u nizu od četiri radionice te se provodi u okviru projekta ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniš’ financiranog iz Kohezijskog fonda.

3 (1)

U okviru provedbe projekta izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša predviđene su brojne informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene ciljnim skupinama, a vezane za korištenje reciklažnih dvorišta i pravilno odvajanje otpada u kućanstvima. Istim će se obuhvatiti minimalno 90 posti stanovništva Grada Drniša, a aktivnosti će obuhvaćati dijeljenje letaka, radionice za djecu, edukativne radionice u pojedinim naseljima i slično – priopćeno je iz drniške gradske uprave.

Djeca u osnovnim školama i vrtićima tako su na radionicama mogli sudjelovati u aktivnostima vezane za korištenje reciklažnog dvorišta i kako pravilno odvajati otpad u kućanstvima te im je uz to približena tematika o vrstama i nastanku otpada kao i njegovom pravilnom zbrinjavanju te važnost sprečavanja nastanka otpada, odvajanja otpada u kućanstvima i ulozi reciklažnog dvorišta u cjelovitom sustavu gospodarenja otpadom.

2 (1)

Također, za kraj travnja planirana je i završna radionica na kojoj će biti izloženi radovi djece koje su radili na praktičnom dijelu radionice odnosno ukrase od starog papira te starih tkanina.

– Djecu su radionice jako veselile, te su kroz igru, kvizove i zabavu naučili dosta toga o razvrstavanju i recikliranju otpada, te na taj način usvojili navike za cijeli život. Važno je mališane od malih nogu učiti da otpad nije smeće, već vrijedna sirovina koja se može kasnije koristiti za stvaranje nove vrijednosti, što dugoročno stvara ekološke navike i čuva planet – poručili su iz Grada Drniša.

5 (1)6 (1)4 (1)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.