Građane zabavljao Željko Bebek

FOTO Drnišani proslavili blagdan zaštitnika sv. Roka i Dan gradaFoto: Radio Drniš

Rock koncertom Željka Bebeka noćas je završena proslava Dana Grada Drniša i blagdana nebeskog zaštitnika svetog Roka, javlja Radio Drniš.

Poljana i dio okolnih ulica, bili su u potpunosti ispunjeni s nekoliko tisuća žitelja drniškog kraja i gostiju koji su došli pogledati nastup jednog od najdugovječnijih izvođača rock glazbe s naših prostora.

U dvosatnom programu, nizali su se hitovi iz doba Bijelog dugmeta i Bebekove uspješne solističke karijere.

Točno u ponoć upriličen je i desetominutni vatromet.

Održana je i svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Drniša na kojoj su uručene nagrade i priznanja laureatima, što se tradicionalno u prigodi Dana grada dodjeljuju zaslužnim pojedincima i kolektivima.

Ove godine, Odlukom Gradskog vijeća Nagrada Grada Drniša dodijeljena je Udruzi žena Sv. Roko Drniš, za doprinos u socijalno – karitativnom djelovanju, nagradu je preuzela predsjednica udruge Jugana Kravar, potom Tamburaškom orkestru Krsto Odak, za očuvanje ukupne glazbene kulturne baštine, a nagradu je preuzela voditeljica Milka Tomić, te Mariju Ožegoviću koji je 70 puta dobrovoljno darovao krv.

Plaketa Grada Drniša dodijeljena je Glazbenoj školi Krsto Odak, za zapaženi uspjeh u odgojno – obrazovnom radu a uručena je ravnateljici Ines Topić, kao i Društvu prijatelja Hajduka Drniš za zapažen doprinos u humanitarnom radu koju je primio Željko Meštrović.

Nagrada Grada Drniša za životno djelo uručena je doktorici medicine Omerki Mikulandra za zapažene uspjehe i ostvarenja u zdravstvenoj skrbi, te za humana djela na području Grada Drniša.

– Izražavam svoju zahvalnost, Gradskom vijeću Grada Drniša. Nagradu doživljavam kao javno priznanje za djelo, koje je moje moja liječnička ali prije svega ljudska dužnost. Hvala mom gradu Drnišu, i svima koji su vidjeli plodove moga rada a koji su rezultat životnog odricanja, ljubavi i discipline prema mom životnom pozivu. Bez vas sada ne bi stajala na ovom mjestu. Nagradu posvećujem svojim roditeljima koji su cijeli svoj život utkali u mene i u naš grad, pomagali, i bili mi potpora na mom životnom putu –  kazala je doktorica Mikulandra.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća nazočili su izaslanica predsjednika Hrvatskog sabora saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, u ime predsjednice RH i predsjednika Vlade župan Šibensko-kninski Goran Pauk, saborski zastupnici Miro Kovač, Ante Bačić, ministar uprave Ivan Malenica, državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, predsjednik Skupštine Šibensko-kninske županije Nediljko Dujić, dožupanica Darija Puljić, gradonačelnik Knina, Marko Jelić, gradonačelnik Skradina Antonio Brajković, dogradonačelnika Šibenika Dane Mileta, gradonačelnik Obrovca Ante Župan, ravnateljica JU NP Krka Nella Slavica, načelnici susjednih općina, gospodarstvenici s područja Grada Drniša, direktori gradskih javnih poduzeća, ravnatelji ustanova, branitelji i invalidi Domovinskog rata, te crkveni velikodostojnici na čelu s župnikom fra Damirom Ćikarom

Sv. Roka, nebeskog zaštitnika grada, brojni vjernici slavili su jučer na središnjem misnom slavlju u župnoj crkvi Gospe od Ružarija, koje je predvodio mons. Milan Stipić administrator križevačke biskupije. Svečanost misnog slavlja započela je procesijom s kipom zaštitnika od crkve sv. Roka, ulicama grada do župne crkve.

Nakon završetka mise kip sv. Roka vraćen je u njegovu crkvu na Gradini, kojoj su od ranog jutra hodočastili brojni vjernici i sudjelovali na misama što se jednom godišnje, upravo na blagdan sveca, u njoj služe. Ispred crkvice održan je sinoć i tradicionalni blagoslov djece kojeg je predvodio novi župni vikar fra Ante Prološčić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.