FOTO Drniški kraj za vikend je bio centar adrenalinske zabave. Evo kako je bilo na ‘Čikola Adventure Week-u’

Predstavnici partnera na projektu ‘Adriatic Canyoning’, njih tridesetak iz Širokog Brijega, Gruda, Herceg Novog, Obrovca i Zadra, upoznalo je ovog vikenda ponudu aktivnog turizma drniškog područja, s naglaskom na zaštićene prirodne vrijednosti kanjona Čikole sudjelujući na trodnevnom događanju ‘Čikola Adventure Week’.

Sudionici projekta, uz pratnju stručnih vodiča, prošli su kanjon Čikole adrenalinskom stazom ‘via ferrata’. Oni manje skloni avanturi, obišli su najljepše vidikovce Čikole, te uživali u pogledu na Torak, Ključicu i kanjon Čikole. Istinsko adrenalinsko iskustvo doživjeli su spuštajući se 1,4 kilometara dugom trasom zip line-a u kanjonu Čikole.

– Za kraj, sudionici su upoznali i surove čari planine Promine na biciklističkoj utrci, koja se u nedjelju održala u Drnišu. Uz prirodne ljepote, gostima su predstavljene i kulturne znamenitosti, te bogata gastronomska ponuda kraja u seoskim gospodarstvima na području Drniša, Miljevaca i Pakova Sela. Održana su i četiri stručna predavanja na temu turističke valorizacije i održivog korištenja zaštićenih prirodnih vrijednosti – priopćeno je iz drniške gradske uprave.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.