Terenska nastava

FOTO Drniški srednjoškoci posjetili 93. zrakoplovnu bazu u Zemuniku

Učenici Srednje škole Ivan Meštrović iz Drniša posjetili su u petak 93. zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) u vojarni ‘Pukovnik Mirko Vukušić’ u Zemuniku gdje im je predstavljen rad eskadrila i mogućnosti školovanja za vojne pilote.

– Kroz izravan kontakt i razgovore sa pilotima učenici trećih i četvrtih razreda imali su mogućnost upoznavanja sa aktivnostima koje provodi baza u Zemuniku s naglaskom na studiju za vojne pilote. Tako su piloti kroz program ‘3x3x3x30’ (tri pilota na tri radna mjesta prezentiraju tri teme u trajanju 30 minuta) predstavili svoj put tijekom školovanja za hrvatske vojne pilote te kako izgleda njihov svakodnevni radni letački dan, a kroz konkretna pitanja učenici su saznali i odgovore koji im još više mogu približiti izbor jednog od najatraktivnijih poziva za mlade – izvijestila je v.d. ravnateljice Martina Jerković.

U suradnji sa zrakoplovnim entuzijastima iz Zadra po prvi puta učenici su putem naočala za virtualnu stvarnost imali jedinstvenu mogućnost praćenja letačkog programa Krila Oluje, bojnih gađanja i raketiranja iz helikoptera OH-58D Kiowa Warrior te prizora iz kabine borbenog aviona MiG-21.

Zapovjednik 93. zrakoplovne baze brigadir Mario Pleša istaknuo je kako će se težište promidžbenih aktivnosti odvijati kroz posjete učenika zrakoplovnim bazama i to kroz personalizirani pristup izravnog susreta i razgovora učenika i pilota.

– Želimo mladima omogućiti dolazak u zrakoplovnu bazu i pružiti odgovore koje ne mogu nigdje drugdje dobiti na ovako zanimljiv i izravan način. Živa riječ i slika koju ponesu iz svakodnevice jedne zrakoplovne baze ostaje duboko urezana i postiže najbolje promotivne učinke. Imamo sjajnu suradnju sa vrtićima, osnovnim i srednjim školama, a mnoge turističke agencije u ponudi školskih izleta i ekskurzija imaju između ostalog uključen i posjet 93. zrakoplovnoj bazi – iznio je brigadir Pleša.

Jerković se zahvalila na odličnoj organizaciji prihvata učenika te programu koji nudi nešto posebno.

– Prve povratne informacije su apsolutno iznad svih očekivanja učenika i sve nas raduje što smo gostovali u zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.  Bilo je zanimljivo, edukativno i uistinu smo ponosni na naše pilote i Hrvatsku vojsku – poručila je v.d. ravnateljica Jerković.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.