FOTO Drniški srednjoškolci i ‘Mladi u EU’ čistili i uređivali okoliš grada

Učenici Srednje škole Ivana Meštrovića iz Drniša zajedno s volonterima i zaposlenicima Udruge mladih ‘Mladi u EU’, proteklog četvrtka čistili su i uređivali okoliš u centru Drniša na potezu između dviju zgrada srednje škole u sklopu manifestacije ‘Hrvatska volontira 2019’.

– Skupljali smo papiriće, plastiku, staklo, opuške cigareta, suho granje i lišće. Obilježavanje manifestacije zaključili smo s održavanjem edukativnog predavanja pod nazivom ‘Volontiranje je cool’ putem kojeg smo učenicima trećeg razreda Gimnazije predstavili dobrobiti volontiranja, upoznali ih s djelovanjem i aktivnostima jedinog lokalnog volonterskog centra ‘Pozitiva’ u Šibensko-kninskoj županiji, s mogućnostima volontiranja u brojnim udrugama u županiji i posebnostima volontiranja u inozemstvu putem programa EU-a koji se naziva European solidarity coprs – kazali su iz Udruge.

Inače, manifestacija je u Hrvatskoj održana devetu godinu za redom nizom volonterskih aktivnosti u cijeloj Hrvatskoj. Tako su se građani od 22. do 25. svibnja uključili u edukativne i kreativne radionice, uređenje prostorija i okoliša raznih organizacija, brinuli se i provodili vrijeme s osjetljivim skupinama, izrađivali razne rukotvorine, šetali napuštene pse i tako dalje.

– Organiziranjem i uključivanjem u razne volonterske aktivnosti usmjerene na poboljšanje kvalitete života, brigu o najranjivijim skupinama, na dijeljenje i učenje novih znanja i vještina i poklanjanje našeg najdragocjenijeg resursa – vremena, dokazujemo da volonteri nisu samo pomagači nego pokretači i nositelji pozitivnih promjena i svojim nam angažmanom zaista pokazuju da volontiranjem grade zajednicu u kojoj žele živjeti – zaključili su iz udruge ‘Mladi u EU’.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.