FOTO: Drniškom kuhinjom obilježen Međunarodni dan muzeja

Povodom Međunarodnog dana muzeja održana je u Drniškom muzeju izložba kuhinjskih eksponata. Posuđe, kuhinjska pomagala i razni predmeti koji su ne tako davno bili u svakodnevnoj uporabi primjerci su izložbe pod nazivom Drniška kuhinja.
Tema je ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja „Muzeji za održivo društvo” te je namjera drniškog muzeja bila pronaći priču kroz koju će moći uključiti lokalnu zajednicu i pokazati otvorenost institucije prema stanovnicima drniškog kraja.

dan muzeja josip zivkovic foto1

 

Kako je edukacija jedna od komponenti muzejskog rada, ideja je ostvarena u nizu radionica za osnovnoškolce nižih razreda u tjednu koji je prethodio Danu muzeja. Djeca su dobila zadatak izraziti vlastito viđenje etnografskih predmeta vezanih uz kuhinju i kulinarstvo i njihovi su radovi predstavljeni u okviru izložbe.

Izložba je prigodno otvorena nastupom Dječjeg zbora Grdelini pod vodstvom odgojiteljica Renate Gaurine i Tee Marin, a posjetitelji su mogli uživati u slasticama koje su za ovu prigodu pripremile žene drniškog kraja.

dan muzeja josip zivkovic foto

Ukoliko ste zainteresirani, izložbu možete pogledati svaki radni dan do kraja idućeg tjedna, u vremenu od 8 do 10 i od 11 do 14 sati, poručuju se Radio Drniša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.