FOTO Grom u Drnišu udario u staru zgradu: Oštećena dva automobila i tri kuće

Tijekom sinoćnjeg grmljavinskog nevremena u Drnišu je grom udario u oštećenu staru zgradu općine koja, kako portalu Dalmacija News javlja čitatelj, već duže vremena prijeti okolnim kućama i stanovnicima naselja Gradine.

– Sramota je da nitko već godinama ne poduzima ništa što se tiče sanacije te ruševne kamene kuće – kazao je čitatelj.

Foto: DalmacijaNews/čitatelj
Foto: DalmacijaNews/čitatelj

Policija u Drnišu potvrdila je da su prilikom udara groma oštećena dva automobila i tri okolne kuće. U tijeku je očevid kojim će se utvrditi materijalna šteta koja bi, sudeći prema fotografijama čitatelja, mogla biti velika.

– Riječ je o objektu zaštićene kulturne vrijednosti, u Drnišu poznatom kao kuća Nakića Vojnovića na kojoj je sukladno uputama konzervatora potrebno učiniti privremenu zaštitu radi sprječavanja ugroze prolaznika pokraj objekta. Grad Drniš jutros je angažirao domaćeg poduzetnika građevinara koji će danas pristupiti sanaciji krovišta pogođenih kuća a trošak će snositi Grad Drniš – kazao je za Radio Drniš gradonačelnik Josip Begonja. 

Foto: DalmacijaNews/čitatelj
Foto: DalmacijaNews/čitatelj
Foto: DalmacijaNews/čitatelj
Foto: DalmacijaNews/čitatelj

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.