FOTO: Hrvatski centar za razminiranje pohvalio GSS-ovce zbog brze akcije spašavanja pirotehničara

Na mjestu jučerašnjeg stradavanja 36-godišnjeg pirotehničara, u Ružiću kraj Drniša, Hrvatski centar za razminiranje održao je konferenciju za novinare na kojoj se govorilo o cijelom procesu spašavanja unesrećenog te je još jednom upozoreno na težak položaj pirotehničara koji u svom poslu razminiranja zadobivaju teške ozljede, a nerijetko i smrtno stradavaju.

gss - pirotehnicar

Postupak izvlačenja stradalog pirotehničara bio je izuzetno težak zbog same konfiguracije i udaljenosti terena, rekao je Renato Kukulj, voditelj radilišta, pohvalivši brzu reakciju kolega i predstavnika Gorske službe spašavanja, koji su ozlijeđenog helikopterom prebacili u Split.

gss pirotehnicar 2

gss pirotehnicar 3

Ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Željko Jakopec rekao je kako u Hrvatskoj još imamo 530 kilometara minski sumnjivog prostora koji se proteže na deset županija. Mine na tim prostorima još uvijek predstavljaju opasnost za stanovništvo, no, često se zaboravlja upravo na vrlo opasan posao pirotehničara, koje je Jakopec nazvao tihim herojima.

Nakon konferencije za novinare pirotehničari i predstavnici Hrvatskog centra za razminiranje krenuli su prema Splitu gdje će posjetiti teško ozlijeđenog kolegu koji se oporavlja u splitskoj bolnici.

IZVOR: Hrvatski radio Knin

FOTO: HGSS

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.