FOTO: Izaslanstvo iz Turske posjetilo Drniš

Drniš su danas posjetili predstavnici TIKE – Turske agencije za suradnju i koordinaciju, koja se, između ostaloga, bavi pomaganjem u ostvarivanju projekata obnove arhitektonskih djela osmanskog nasljeđa. Uz delegaciju TIKA-e, sastanku je prisustvovao predstavnik Veleposlanstva Republike Turske, gospodin Mustafa Gün i prevoditeljica koja je pratila Tursko izaslanstvo. Sastanak se održao u maloj gradskoj vijećnici a Grad Drniš je, sa suradnicima, predstavljao gradonačelnik Josip Begonja.

TIKA2

TIKA djeluje na globalnoj razini, a uz kulturu se bavi područjima poput zdravstva, obrazovanja i socio-ekonomskih djelatnosti – primjerice turizma i poljoprivrede. Izaslanstvo koje je došlo u Drniš zanimala je povijest Osmanlija na ovom području i njihova materijalna ostavština, a osim kulturnih spomenika interesirali su se za gospodarske potencijale našeg kraja, u vezi moguće buduće suradnje Grada i Agencije. Obišli su crkvu sv. Ante, nekadašnju džamiju te ostatke minareta i Gradine.

TIKA4

 

Na predstavnika TIKE za projekte u Republici Hrvatskoj, gospodina Hakana Seçilmişa, posjet u Drniš ostavio je lijep dojam te je cijelom našem kraju poželio uspjeh u budućnosti: “Općenito mi se Drniš jako sviđa i nadam se da će biti još bolji, da ću ga možda sljedeći put kad dođem ovdje još ljepšeg vidjeti… da će se, kao što smo pričali s gradonačelnikom, stopa nezaposlenosti smanjiti, da ćete uspjeti u realizaciji projekata u kojima sudjelujete… zbog toga što smatram da ovdašnje stanovništvo zaslužuje živjeti u gradu koji ima lijepu budućnost”.

IZVOR: Radio Drniš 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.