FOTO:Prvašići OŠ Antuna Mihanovića Petropoljskog u posjetu Gradskom muzeju Drniš

Gradski muzej Drniš organizirao je malu multimedijalnu šetnju poviješću pod nazivom ‘Od vremena hrvatskih narodnih vladara do Ivana Meštrovića‘ za učenike prvog razreda drniške Osnovne škole Antuna Mihanovića Petropoljskog.

Kombinacijom starih fotografija i video isječaka djeci je prikazan povijesni razvoj grada Drniša, život kakav je bio nekada na selu i u gradu te uloga tradicije i narodnoga blaga u stvaralaštvu našega velikog umjetnika Ivana Meštrovića.

drniski muzej posjet ucenici (6)

 

Potom su djeci prezentirani odabrani predmeti iz muzejskoga fundusa za ilustraciju svakodnevnoga života u prošlosti, u vremenu bez električne energije i vodovodne mreže. Nakon toga uslijedilo je razgledavanje zbirke djela Ivana Meštrovića kako bi djeca prepoznala koji su motivi povijesti i baštine sačuvani u njegovim djelima. Naravno, Ludi Mile ponovno je pobudio najveće zanimanje kod djece, a prepoznali su i reljef ‘Orači’ kraj kojega redovito prolaze na putu do Narodne knjižnice.

drniski muzej posjet ucenici (1)

 

Na samome kraju naučili su što je ‘lapidarij’ i koje vrste kamenih spomenika mogu vidjeti u dvorišnome lapidarju našega muzeja, pišu djelatnici GMD-a na pripadajućoj Facebook stranici.

drniski muzej posjet ucenici (2) drniski muzej posjet ucenici (3) drniski muzej posjet ucenici (4)

Voditelji edukativne radionice:
Davor Gaurina, viši kustos
Antonia Tomić, kustos

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.