Rok za ponude 15 dana

Grad Drniš mladim obiteljima prodaje šest terena za gradnju i sufinancira kupnju do 80 posto

Grad Drniš objavio je u ponedjeljak javni natječaj radi prodaje građevinskog zemljišta u svom vlasništvu za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji. Za izgradnju vlastitog doma mladim obiteljima je ponuđeno šest građevinskih zemljišta na predjelu ‘Pazar’. Zemljišta su površine od 600 do 787 četvornih metara, a početna cijena 220 kuna po kvadratu.

Sukladno Programu mjera za rješavanje stambenog pitanja mladih obitelji na području Grada Drniša mladom obitelji podrazumijeva se da podnositelj zahtjeva ili njegov bračni ili izvanbračni njih nije navršio 41. godinu života, te da svoje stambeno pitanje rješavaju stjecanjem vlasništva nad nekretninom prvi put u trenutku raspisivanja javnog natječaja za prodaju zemljišta. Mladom obitelji, također, smatra se i jednoroditeljska obitelj koju čine dijete odnosno djeca i jedan roditelj ili samohrani roditelj mlađi od 41 godine.

Maksimalna visina sufinanciranog iznosa od strane Grada Drniša je 80 posto ponuđene cijene od strane kupca zemljišta po četvornom metru za ostvarenih 45 i više bodova što odgovara maksimalnom iznosu sufinanciranja u visini od 145.000 kuna.

Ponude se primaju u roku od 15 dana, a sve uvjete natječaja možete pročitati OVDJE.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.