Gradonačelnik Begonja u ime Grada potpisao ugovore sa sedmoricom zaposlenih

Gradonačelnik Josip Begonja jutros je u prostorijama Gradske uprave potpisao ugovore o zapošljavanju sedmorice kandidata. Sedmorica novozaposlenih od danas primljeni su na stručno usavršavanje koje će trajati 12 mjeseci.

– Od primljenih sedam djelatnika, njih dvoje radit će u tajništvu Grada dok će ostalih petoro biti raspoređeno u Upravnom odjelu za gospodarstvo, financije i društvene djelatnosti, kazao nam je gradonačelnik Josip Begonja.

– Kako je riječ o sudionicima programa “Mjera za poticanje zapošljavanja mladih”, neto plaću od 1.600 kuna i troškove prijevoza osigurava Hrvatski zavod za zapošljavanje, dodaje Begonja i nastavlja kako Grad, na žalost, ne može po isteku stručnog osposobljavanja, garantirati stalni radni odnos, jer je to i narav ovog programa.

No, osim iskustva koje će sedmero dojučerašnjih pripadnika crne statistike nezaposlenosti, steći u 12 mjeseci koliko će svoje poslove obnašati unutar Gradske uprave, steći će i pravo na polaganje državnog stručnog ispita.

– Sedmero zaposlenih su prosječno već dvije godine prijavljeni na HZZ-u, od kojih je njih četvero završilo srednju školu, dvoje imaju VSS a jedna osoba VŠS, kazao nam je Begonja.

I za kraj, donosimo imena sedmero, možemo slobodno napisati – sretnika: Irena Pulić; Marijana Kisić; Jere Barišić; Anamarija Radas; Antonio Vlaić; Šime Živković i Josipa Vatavuk, koji će od danas pa u narednih, već spomenutih 12 mjeseci, plaću primati s okruglog pečata.

IZVOR/FOTO: drnisnews.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.