Gradsko kazalište mladih Split gostuje u Drnišu

Gradsko kazalište mladih iz Splita idućeg ponedjeljka, 6. listopada, gostuje u Drnišu, gdje će u tamošnjoj Glazbenoj školi izvesti predstavu ‘Važno je zvat se Ernešto’. Splitsku kazališnu trupu u Drniš dovodi Pučko otvoreno učilište, a početak predstave najavljen je za 19 sati.

ERNEŠTO AKA ERNESTO

Dodajmo da je predstava ‘Važno je zvat se Ernešto’ nastala prema djelu engleskog dramatičara Oscara Wildea ‘Važno je zvati se Ernest’. Riječ je o komediji, a splitska adaptacija spomenutog djela ne uključuje samo jezičnu, nego i kulturno – povijesnu lokalizaciju.

Tim slijedom, lik splitskog Ernešta isti je poput Wildeovog Ernesta, no duh komedije u izvedbi Gradskog kazališta mladih Split prilagođen je mjestu, vremenu, podneblju u kojem je nastala.

I baš poput Oscara Wildea koji je nekoć rekao da može odoljeti svemu, osim iskušenju, ne odolijevajte iskušenju da pogledate predstavu i saznate kakav je uistinu taj splitski komedijaš Ernešto.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.