Gradu Drnišu odobren projekt ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta’

Gradu Drnišu odobren je projekt ‘Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša’ i 2,5 milijuna bespovratnih sredstava.

Ukupna vrijednost prihvatljivih troškova projekta je 3.039.188,12 kune, a Gradu Drnišu je odobren maksimalni iznos prihvatljivih troškova u iznosu od 2.583.309,90 kuna.

Stopa sufinanciranja projekta je 85%. Sukladno Odluci o financiranju, Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava treba biti potpisan u roku od 45 kalendarskih dana od dana donošenja Odluke o financiranju, a tada započinje i provedba projekta koja će trajati 18 mjeseci, piše radio drniš.

Cilj projekta je izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Grada Drniša, čime će doći do znatnog povećanja stope odvojeno prikupljenog komunalnog otpada i smanjenja količine otpada koji se odlaže na odlagalište, a za stanovnike Grada Drniša će biti provedene informativno-obrazovne aktivnosti prilagođene odraslima i posebno djeci.

Reciklažno dvorište će biti upisano u Očevidnik reciklažnih dvorišta, čime će biti ispunjeni i zakonski uvjeti o minimalnom broju reciklažnih dvorišta u odnosu na broj stanovnika te će se uvelike doprinijeti povećanju stope recikliranja i zaštiti okoliša, te povećati kvaliteta života stanovnika Grada Drniša.

Foto:Ilustracija

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.