Hit predstava u Drnišu: I živjeli su sretno…

Pučko otvoreno učilište Drniš poziva vas na hit predstavu “I živjeli su sretno…?” u četvrtak 31. srpnja na ljetnoj sceni caffe bara Woodstock.  Četvoricu prinčeva koji na momačkoj večeri odgovaraju na svevremenska pitanja o ljubavi, časti te društvenim konvencijama utjelovljuju mladi glumci Adrian Pezdirc, Ivan Bošnjak, Ivan Magud i Filip Vidović, dok je humorističan tekst proizašao iz pera dramaturginje Nine Horvat.

Četiri mlada glumca tumače četiri princa iz poznatih bajki o Trnoružici, Pepeljugi, Snjeguljici i Maloj sireni, a kroz bezbrižno i humoristično čavrljanje dekonstruiraju bajku, sretne završetke i onu poznatu i živjeli su sretno…  sintagmu čiji su realističniji prikaz mnogi priželjkivali. Ovi likovi iz bajke žive u suvremenom svijetu i poprilično su se odmaknuli od uobičajene slike romantičnih heroja koji spašavaju svoje princeze.

Upravo suprotno, ovi su moderni prinčevi u nesretnim brakovima, pate od problema ovisnosti, a svoj život vode sukladno očekivanjima društva i svojih obitelji. I dok će Snjeguljičin, Pepeljugin i Sirenin jasno reći kako prava ljubav ne postoji više ni u bajkama, Trnoružičin i dalje vjeruje u ljubav i misli da će nakon “uzimam” zauvijek živjeti sretno.

Napomena:usprkos imenima likova koji su iz bajke, predstava nije namijenjena djeci.

U slučaju kiše, predstava će se održati u Glazbenoj školi ‘Krsto Odak’ s početkom u 21 sat.

IZVOR/FOTO: drnisnews.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.