Hrvatska pošta rasprodaje nekretnine, a među njima i jednu u Siveriću kod Drniša

Hrvatska pošta oglasila je prodaju 50 prostora i zemljišta, a među njima je i jedna parcela od 142 metra četvorna u Siveriću kod Drniša. Kako piše u katalogu nekretnina, riječ je o parceli koja se, prema Prostornom planu grada Drniša nalazi u građevinskom području, uz prometnicu koja iz smjera Drniša vodi u smjeru naselja Tepljuh. Početna cijena je svega tisuću eura.

siveric1

Kako piše Jutarnji list, ukupna vrijednost početnih cijena pedesetak poslovnih prostora, stanova i zemljišta iznosi čak 1,6 milijuna eura, no koliko će se doista prikupiti javnim natječajem tek će se vidjeti s obzirom na to da je riječ o početnim cijenama te da neće sve nekretnine biti jednako zanimljive potencijalnim kupcima. Navode tako primjer poslovnog prostora u naselju Mečenčani, u sklopu sela Donji Kukuruzari koji se prodaje po početnoj cijeni od samo 75 eura za četvorni metar tako da je početna cijena nekretnine od 40,27 kvadrata samo tri tisuće eura.

Najskuplje početne cijene, kad su u pitanju poslovni prostori, Hrvatska pošta odredila je za one u Zadru, gdje je moguće kupiti tri nekretnine i to 54 kvadrata na adresi Bokanjca 61b te prostor od 23 i jedan od 39 četvornih metara u Zrinsko-frankopanskoj ulici. Početna cijena kreće se od 780 do 818 eura za četvorni metar, a po cijeni slijedi ih poslovni prostor u Kanfanaru za 600 eura po kvadratu te u Karlovcu od 540 eura za četvorni metar.

Katalog svih nekretnina pogledajte OVDJE.

(FOTO Hrvatska pošta)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.