Iskusite poseban trail ugođaj: Još uvijek se možete prijaviti za atraktivnu utrku ProminaTrek

Prijave za utrku ProminaTrek otvorene su još kratko, odnosno do 21. ožujka do ponoći. Organizatori naglašavaju, sudeći po zadnjim prijavama, kako će četvrto izdanje imati veći broj trkaća nego prošlogodišnje. Radi se o oko 390 online prijava, što domaćih što onih trkača iz BiH i Slovenije, a razlog tomu je i promocija traila kao sportske discipline koja je dostupna svima, kao ipromocija planine Promine kao idealnog izletišta za sve građane Šibensko kninske županije.

Trkače na stazi Veliki točak, dugoj 30 kilometara očekuje prava avantura i borba sa samima sobom jer akumulirana  visina na ovoj stazi prelazi preko 1600 metara i to velikim dijelom na tehničkim  dionicama staze. Staza Mali točak duga je 20 kilometara, a po etapama dobro izbalansirana te trkaču pruža ujednačen ritam trčanja.

Završni dio Maloga točka prolazi atraktivnim dijelom livada ispod samoga vrha Promine sa kojega se pruža pogled na cijeli šibenski arhipelag i miljevački plato. Oragnizatori posebnu ističu broj prijava na najkraćoj stazi Špilja Lilušadugoj 10 kilometara. Staza je koncipirana tako da ju možete  prijeći pješačeći za dva sata. I upravo to je ono što će veliki dio natjecatelja i učiniti na toj stazi. Šetati, uživati u planinskoj prirodi i napuniti baterije za radni tjedan.

Start najduže staze Veliki točak zakazan je u 9,30 sati sa centralnog trga Poljana u Drnišu, dok trkači na stazi Mali točak startaju u 10 sati. Svečani dio otvorenja i ukupnog zagrijavanja zakazan je u 10, 15 na Poljani, a start najkraće staze Špilja Liluša  je u 10,30.

Za ovu godinu Dalmatinska trail liga boduje i ekipne dosege najbržih žena i muškaraca koji nose osvojene bodove u svoje klubove. Za najuspješnije i najbrže pripremljene su nagrade – ‘Drniška košara’  te originalni suvenir izrađen samo za Prominatrek, odnosno ‘Kamena Promina’. Nagrade najuspješnijima i najbržima biti će podijeljene oko 15 sati kad pristignu svi natjecatelji u cilj. Nakon dodjela nagrada slijedi zabava uz glazbu.

Broj prijavljenih natjecatelja iz Šibenika i Drniša  jasno pokazuje da ProminaTrek postaje nezaobilazan događaj u predsezoni sportskih događanja. Na noge smo digli pola županije jer imamo jak utjecaj na sportska zbivanja ovoga tipa. Pripremljena i označena staza, kvalitetne okrepe i kontrole, dobra hrana i piće te zabava na kraju na 855 metara nadmorske visine pravi je mamac za sve kojima je boravak u prirodi stil života. A takvih je svakim danom sve više.

Kako su naglasili organizatori, izvještaj nikada nije potpun bez pitanja ‘Kakvo nas vrijeme očekuje?’

– Vrijeme će biti sunčano i prohladno bez vjetra. Uz ovakve prognoze preporučujemo natjecateljima da se obuku ugodno i slojevito. Po mogućnosti tenisice za prirodu ili debljega potplata te ponesu odjeću u ruksaku da se mogu presvući u Planinarskom domu Promina – naglasili su.

PLAKAT 2018

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.