Kazališna predstava ‘Škrtac’ u subotu u Drnišu

Pučko otvoreno učilište Drniš poziva sve Drnišane i njihove goste na kazališnu predstavu ‘Škrtac’ u izvedbi kazališta Merlin iz Zagreba.

Predstava će se održati u subotu 9. kolovoza s početkom u 20 sati na ljetnoj terasi caffe bara Woodstock. U slučaju kiše predstava će se održati u Glazbenoj školi. Pokrovitelji predstave su Grad Drniš i Grad Zagreb. 

O predstavi

Dok zaneseni mladi ljubavnici čeznutljivo, kao u groznici, ugovaraju svoja vjenčanja i jedini trag kojeg slijede jest trag ljubavi i slatke žudnje, jedan se starac u strahu da ne izgubi svoju jedinu ljubav – škrinjicu s novcem – znoji i danonoćno bdije, sumnjajuć u svakog, pa i samog sebe. U svemu vidi smrtnu opasnost i svaka je nova okolnost samo još jedna strašna prilika da mu divna „ljubavnica“ bude oduzeta. Bez nje on nema života. Bez nje sve prestaje. Ta ga opsesivna briga pretvara u zlog i zajedljivog starca koji sa velikim zadovoljstvom svima priječi put prema ispunjenju, a samo zato što neprestano pazi da mu ne pokradu zlato. Tako s punim pravom zaslužuje naslov škrca, lašca, gulikože.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.