Međunarodno priznanje: Drniš u Top 100 destinacija održivog turizma

Gradonačelnik Drniša Josip Begonja i direktorica Turističke zajednice grada Drniša Josipa Čupić primili su nagradu za Top 100 destinacija održivog turizma koja im je dodijeljena u Ljubljani , u okviru  dvodnevne konferencije ‘Global Green Destination Day’ na kojoj su se okupile najodrživije destinacije svijeta.

Radi se o najvažnijem događaju o održivom turizmu na svjetskoj razini koji je na jednom mjestu okupio 200 vodećih stručnjaka na području zelenog turizma, predstavnika destinacija, udruga, hotelijera i turističkih operatera iz 45 zemalja koji teže ka održivom razvoju u turizmu, javlja Radio Drniš.

Grad Drniš se prijavio u srpnju na natječaj, te je nakon provedene evaluacije prijava, početkom rujna stigla obavijest da je Drniš izabran među Top 100 destinacija održivog razvoja turizma. Nominirane destinacije odabrane su od strane međunarodnih stručnjaka za održivi turizam.

drnis-begonja1

Za ulazak u Top 100 održivih destinacija svijeta bilo je potrebno zadovoljiti 15 glavnih kriterija koji destinaciju čine odgovornom i zelenom, i to po temama: priroda i pejzaž, klima i okoliš, kultura i tradicija, ljudi i gostoljubivost te održivi destinacijski menadžment, koji i čine bit zelenog destinacijskog standarda.

Tim priznanjem koje omogućava  promociju Drniša  kroz Top 100 Global Green Destination stječe se i mogućnost promocije na Green Travel Map.

Uz nominaciju 100 najzelenijih destinacija, ključna misija manifestacije je omogućiti sudionicima da stvore nove kontakte te pristupe strateškim partnerstvima i međunarodnoj mreži. Cilj organizatora i partnera je promicanje svjetlije, povezanije i održive budućnosti u turizmu.

Osim Drniša, među hrvatskim gradovima Top 100 destinacija održivog turizma su i Otok Lošinj, Gorski kotar, Otok Krk, te gradovi Pula i Delnice.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.