Radovi vrijedni 20 milijuna kuna

Ministar prometa Oleg Butković u Drnišu obišao uređenu državnu cestu DC-33, ulicu Ivana MeštrovićaFoto: Radio Drniš

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković danas je u Drnišu obišao uređenu i rekonstruiranu državnu cestu D 33, u naravi ulicu Ivana Meštrovića, javlja Radio Drniš.

Riječ je o prometnici koja ide od Drniša kroz naselje Badanj sve do Jabuke u Siveriću u dužini od oko dva i pol kilometra.

Obnova je uključivala kompletno uređenje prometnice s novom javnom rasvjetom, ugradnjom instalacija za plinoopskrbu, izgradnju nogostupa, najvećim dijelom s obje strane ceste, izgradnju fekalne kanalizacije te dijelom i rekonstrukciju vodovodne mreže, izgradnju oborinskih kanala, postavljanje signalizacije te na koncu i stručni nadzor.

Hrvatske ceste su uložile oko 14 i pol milijuna kuna s PDV-om, Grad Drniš za javnu rasvjetu milijun i pol kuna a Hrvatske vode posredstvom RAD-a oko 4 milijuna kuna s PDV-om.

Sveukupno 20 milijuna kuna. Radovi na prometnici trajali su od rujna 2018. godine do prosinca 2019. godine, a izvođač je bila tvrtka Sarađen.

Gradonačelnik Josip Begonja ovu priliku je iskoristio kako bi dogovorio daljnje radnje u svezi realizacije projekta izgradnje obilaznice Drniša.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.