Na Sajmu poslova u Šibeniku tek dva drniška poslodavca

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje – Područni ured Šibenik u Dalmare centru je održan 8. Sajam poslova. Otvorio ga je Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić, a među okupljenima su bili i Šibensko-kninski župan Goran Pauk, šibenski gradonačelnik Željko Burić te predstojnik šibenskog Zavoda za zapošljavanje Luka Petrina.
Na Sajmu se predstavilo ukupno 42 izlagača, a od kojih samo dva drniška, Organizacija za građanske inicijative i Girk Kalun.
U sklopu sajma održan je i okrugli stol na temu Obrazovanje za potrebe tržišta rada kao i prezentacije Poduzetnički impuls 2015., te Mjere aktivne politike zapošljavanja i Postani poduzetnik-samozaposli se.

– Zajedničkim naporima mladost ostavljamo u Hrvatskoj. Cilj je otvoriti radna mjesta, zadržati mlade, jer odlazak već i samo jedne osobe je veliki gubitak za Hrvatsku. Opredijeljene svih, bez obzira na stranačke boje, mora biti ostanak mladih u Hrvatskoj – rekao je ministar u svom govoru pohvalivši i napore koje lokalna zajednica ulaže u rješavanju nezaposlenosti.
Predstojnik šibenskog Područnog ureda Zavoda za zapošljavanje, Luka Petrina, o sajmu je rekao kako je to postala tradicija i dodao: „Cilj je omogućiti poslodavcima da prezentiraju svoje potrebe za radnicima, a nezaposlenim osobama i svim drugima koji traže zaposlenje i promjenu zaposlenja da se predstave poslodavcu.”
Prema statističkim podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje na kraju veljače 2015.godine bilo je registrirano 8.766 nezaposlenih osoba, što je za 976 osoba manje nego u veljači 2014. godine. S obzirom da turistička sezona uskoro počinje ta brojka bi se trebala nastaviti smanjivati.

 

IZVOR: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.