Najbolje izdanje drniškog Martinja i fešte mladih vina

Crno vino Kreše Matića donijelo mu je po drugi put mjesto šampiona na drniškom Martinju i fešti mladih vina, koja je  13. put održana u drniškom restoranu ‘Kod Tome’. Matić je za svoje vino dobio izvrsnu ocjenu 19.5. Drugo mjesto u kategoriji mladih crnih vina osvojio je Joso Skelin s ocjenom 19.1, a treće mjesto Branko Koloper sa 19.1.

U kategoriji bijelih vina Prvu nagradu osvojio je Ante Radas iz Promine s ocjenom 18.7, dok su se na drugo i treće mjesto smjestili Mladen Knez s 18.4 te Ivica Džapo sa 18.3.

Prema riječima predsjednika komisije za ocjenjivnje, Marija Tomića iz Poljoprivredno-savjetodavne službe, sva vina koja su bila na ocjenjivanju, ukupno 32, bila su najbolja u dosad održanih 13 izdanja drniškog Martinja.

Uz dobru kapljicu posjetitelji su mogli uživati i u nastupu Etno Udruge Petrovo Polje iz Gradca i šibenske klape ‘Šijun’, a sve u organizaciji Pučkog otvorenog učilište i Poljoprivredno- savjetodavne službe.

Nagrade najboljim vinarima dodijelili su predsjednik Komisije za ocjenjivanje Mario Tomić, ravnatelj Pučkog Otvorenog Učilišta Davor Čupić i drniški gradonačelnik Josip Begonja.
Mlada vina krstio je drniški župnik fra Damir Ćiro Čikara.

Izvor: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.