Odigrana humanitarna utakmica za Luku Mihaljevića

Kapa dolje nogometašima drniškog DOŠK-a i Šibenika koji su rekli ‘NE nasilju’ i u utorak u Drnišu odigrali humanitarnu utakmicu s koje je sav prihod išao za troškove liječenja 19-godišnjeg Drnišanina Luke Mihaljevića.

Tako su igrači i vodstva županijskog ligaša DOŠK-a i Šibenika, vodeće momčadi 2. HNL, pokazali onu pravu stranu sporta.

Na sportskom borilištu javno su istaknuli transparent ‘Recite ne nasilju’, za razliku od nekih koji se vole nazivati navijačima, a koji su nedavno na košarkaškoj utakmici u Šibeniku transparentima javno podržali huligane koji su fizički napali Luku Mihaljevića.

Podsjetimo, 19-godišnjeg studenta iz Drniša brutalno su pretukla dvojica vršnjaka iz Šibenika 9. listopada ispred studentske menze na Baldekinu.

luka mihaljevic12

Mihaljević je bio životno ugrožen, no njegovo zdravstveno stanje se popravilo. Dobre vijesti o tome nam je priopćio Lukin otac Robert, koji je na humanitarnu utakmicu u Drnišu stigao izravno iz KBC-a Split, gdje se njegov sin nalazi na liječenju:

– Luka je puno, puno bolje. Nakon inducirane kome oporavlja se veoma dobro. Sutra idemo na rehabilitaciju u Krapinske toplice. Poslije tri tjedna vraćamo se kući sretniji, jer liječnici tvrde da će Luka u potpunosti stati na svoje noge. Doduše, oporavak će biti dugotrajan. Međutim, naoružali smo se strpljenjem. Naša obitelj nema drugog životnog prioriteta osim borbe za Lukino ozdravljenje. Ne daj Bože da ijedna obitelj doživi što i naša, ali treba znati da dvojica mučkih kukavica koji su pretukli Luku nisu postali monstrumi preko noći – kazao je Robert Mihaljević, nekada i sam nogometaš DOŠK-a.

– Nemam riječi da zahvalim svima koji su u proteklih dvadesetak dana pomagali Luki i našoj obitelji. Hvala drniškoj Frami, svim ljudima iz NK DOŠK i HNK Šibenik što su organizirali ovaj predivan događaj – dodao je vidno emotivan Robert.

Evo što su rekli organizatori humanitarne utakmice – predstavnici NK DOŠK i Franjevačke mladeži iz Drniša:

– Željeli smo pomoći Luki i njegovoj obitelji, ali i poslati poruku mladima da nasilje ne vodi ničemu. Također, želimo izraziti nadu da se događaji poput onog u kojem je Luka premlaćen više nikada neće ponoviti – poručio je fra Mario Radman, duhovni asistent mjesnog bratstva Frame Drniš.

luka mihaljevic

Darko Ćevid, predsjednik drniškog nogometnog kluba, istaknuo je:

– Kao drniški klub htjeli smo pomoći našem sugrađaninu, tim više što dosta Lukinih prijatelja igra u našem klubu, a i Luka je često dolazio na utakmice kao gledatelj. Ciljano smo išli na to da nam u goste dođe Šibenik, kako bismo pokazali da su Drniš i Šibenik prijateljski gradovi i klubovi te da među nama nema nikakvih antagonizama – rekao je prvi čovjek DOŠK-a.

Iz uprave HNK Šibenik nisu dvojili niti jednog trenutka kada je na njihovu adresu došao poziv iz Drniša za odigravanje humanitarne utakmice:

– Nama je čast što su nam sportski prijatelji iz Drniša omogućili da sudjelujemo u akciji koja ima ovako plemenit cilj. Inače, Šibenik će uvijek biti otvoren za odigravanje ovakvih utakmica. Dapače, naš cilj je pomoći svim klubovima iz naše županije u promociji nogometa u njihovim sredinama – rekao je Ivo Krečak, direktor HNK Šibenik.

Premda zvuči kao teški kliše, ovaj put je rezultat utakmice bio zaista u drugom planu. Ipak, neka ostane zapisano: Šibenik je pobijedio DOŠK 6:0.

Prikupljanje pomoći za podmirivanje troškova liječenja Luke Mihaljevića nastavlja se i dalje. Svi oni koji žele uplatiti novčane priloge u tu svrhu mogu to učiniti na žiroračun župe Gospe od Ružarija: 2330003-1551269293; IBAN HR 9723300031551269293.

izvor: slobodna dalmacija

foto:Frama Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.