ODLIČAN PROJEKT U ŽUPANIJI: Usluge prijevoza, čišćenja, čuvanja djece i nemoćnih odsada plaća EU!

Organizacija za građanske inicijative započela je 28.9.2015., u partnerstvu s udrugom ‘Žena’ Drniš, Centrom za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez – Vrlika i Šibensko – kninskom županijom, provedbu projekta pod nazivom ‘AHA – Ad Hoc Asistencija obiteljima

Projekt  financira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Shema dodjele bespovratnih sredstava Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici- faza 3).

Projekt se provodi na području Šibensko-kninske županije, traje 14 mjeseci (28.09.2015.-29.11.2016.),  a ukupna mu je vrijednost 1.327.287,27 HRK.

Organizatori pozivaju građane Šibensko kninske županije na besplatno korištenje usluga Centra za podršku osobama koje skrbe o ovisnim članovima.

U okviru Centra, Ad Hoc Asistenti  pružati će besplatne usluge:

Njege starih i nemoćnih (čuvanje, osobna higijena, nabavka i priprema hrane u domu korisnika, prijevoz do zdravstvenih i drugih institucija (ako postoji potreba za vrijeme čuvanja korisnika u odsutnosti skrbnika).

Čuvanja djece (u terminima pružanja podrške nezaposlenim osobama, za vrijeme trajanja radionica izrade CV-a i poslovnog plana (samo ako su aktivnosti organizirane u Centru) te čuvanje djece u domu roditelja

Prijevoza osoba (do liječnika, do Rehabilitacijskog centra Fra Ante Sekelez)

Pomoći u kući (usluge njege, čisćenje i održavanje kućanstva i okućnice, nabavka i priprema hrane i hranjenje)

Osim navedenoga, osobama s intelektualnim poteškoćama biti će dostupan i privremeni (povremeni) boravak u Centru za rehabilitaciju Fra Ante Sekelez u Vrlici sa popratnim sadržajima (likovne, glazbene i keramičarske radionice)

Nezaposlenim osobama  dostupne su sljedeće besplatne  usluge

Motivacijske radionice (podrška nezaposlenim skrbnicima o starijim i bolesnim osobama, te skrbnicima osoba s intelektualnim teškoćama)

Informiranje nezaposlenih (o aktivnostima, rezultatima i ciljevima projekta te što im donosi aktivno uključivanje u projekt)

Besplatno osposobljavanje za zanimanja za koja postoji najveća potreba na tržištu rada (za 20 nezaposlenih osoba)

Pomoć pri izradi akcijskog plana za razvoj karijere

Grupna savjetovanja (Vještine traženja posla, izrada zamolbe i CV-a, simulacija razgovora za posao, izrada poslovnog plana.)

Kroz aktivnosti Centra i uz pomoć partnerskih institucija, organizatori  žele pružiti podršku  obiteljima koje skrbe o ovisnim članovima. Uvođenjem ovih novih usluga znatno će se rasteretiti obitelji koje brinu o svojim ovisnim članovima, smanjiti institucionalizaciju kako ovisnih članova tako i onih koji o njima skrbe.

Besplatne usluge bit će dostupne od sredine prosinca, a više informacija o besplatnim uslugama možete dobiti  svakodnevno na besplatan broj telefona 0800 200 097.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.