Pismo Ivanu Meštroviću: ‘Ti im ne bi to dozvolio’

Josip Blažević, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom Sveti Bartolomej Knin napisao je pismo Ivanu Meštroviću iz jednog razloga – prilikom obnove Antimalarične stanice i OŠ u Otavicama invalidne osobe su zakinute.

Da, pišem pismo Ivanu Meštroviću. Imam tremu ali ipak moram nastaviti. Pisao sam općini Ružić ali me nisu čuli i sad pišem „Meštru“ da ga upitam je li on zadovoljan s restauracijom Antimalarične stanice i Osnovne škole u Otavicama, kaže.

U Antimalaričnoj stanici i Osnovnoj školi u Otavicama završeni su restauratorski radovi i sad su izložbeni prostori. Prilikom restauracije investitor i projektant zaboravili su elemente pristupačnosti za osobe s invaliditetom i tako ih isključili da dolaze na izložbe koje će se održavati u Tvojim prostorima. Znam da im Ti to ne bi dozvolio ali oni su sebi dali za pravo da nas isključe. Ti koji si bio veza između svih Hrvata, Srba, Amerikanaca, Indijanaca dozvoli njima da nas podjele. Ti koji si bio ispred vremena, Ti koji si spajao moderno i tradicijsko dozvoli im da Tvoje građevine vrate unazad umjesto da ih oplemene i prilagode današnjim uvjetima i standardima.

Poštovani gospodine Meštroviću, osobe s invaliditetom žele posjetiti Tvoje objekte, žele opipati Tvoja djela, žele se pokloniti Tebi, daj učini nešto s ovim „mudrim“ glavama koje nas žele isključiti iz Tvoje blizine, završava.

foto: uosisib

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.