Planinarsko društvo Promina organizira opću planinarsku školu

Planinarsko društvo Promina organizira osmu po redu opću planinarsku školu u trajanju od osam tjedana.

Škola se temelji na programu Hrvatskog planinarskog saveza, a podijeljeno je u dvije cjeline, teoretsku i praktičnu, što se odnosi na izlete i uspone u planini tijekom vikenda.

Teoretski dio sastoji se od predavanja koja će se od 7. ožujka kada je predviđen početak škole održavati četvrtkom u prostorijama društva, a predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, članovi GSS-a.

Gojzerice, ruksak i štapovi osnovna su oprema potrebna za pohađanje škole, a ostala oprema se upotpunjuje postupno sa stjecanjem planinarskog iskustva.

Polaznici škole moraju imati navršenih 15 godina života, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja. Polaznici ujedno moraju biti članovi nekog planinarskog društva, a mogu se učlaniti i u drniško društvo, javlja Radio Drniš.

Po završetku predavanja i vježbi polaznici škole polažu ispit kojem mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali barem 60 posto vježbi i predavanja.

Prijaviti se možete putem prijavnice na www.pd-promina.hr , a sve informacije o školi i upisima možete dobiti i kod voditelja škole Tomislava Jerkovića na 098 177 6924

(Foto: arhiva)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.