Planinarsko društvo Promina poziva sve zainteresirane u školu planinarenja

Planinarsko društvo Promina organizira opću planinarsku školu u trajanju od osam tjedana i poziva sve zainteresirane da se pridruže kako bi usvojili osnovna znanja iz planinarstva te svoje prve korake napravili upravo na planini Promini.

Gojzerice, ruksak i štapovi osnovna su oprema potrebna za pohađanje škole, a ostala oprema se upotpunjuje postupno sa stjecanjem planinarskog iskustva.

Praktični dio se sastoji od vježbi koje se izvode na cjelodnevnim izletima subotom ili nedjelom. Teoretski dio sastoji se od predavanja koja će se održavati četvrtkom u prostorijama PD ‘Promine’ s početkom u 19 sati. Predavači i instruktori su iskusni planinari, vodiči, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, liječnici, članovi HGSS-a.

– Polaznici škole mogu biti isključivo članovi osnovnih planinarskih udruga članica HPS-a s plaćenom članarinom za tu godinu i s navršenih 15 godina, a do punoljetnosti potrebna je suglasnost roditelja ili staratelja. Polaznici koji nisu članovi nekog planinarskog društva imaju mogućnost učlaniti se u PD ‘Promina’Drniš – poručuju organizatori.
Po završetku predavanja i vježbi polaznici škole polažu ispit pred komisijom sastavljenom od predavača. Ispitu mogu pristupiti polaznici koji su prisustvovali barem 60% vježbi i predavanja. Polaznicima koji su uspješno završili školu uručit će se diplome HPS-a o završenoj Općoj planinarskoj školi.

Broj sudionika je ograničen, a sve informacije o školi i upisima možete dobiti na e-mail:  pd.promina@gmail.com i kod voditelja škole Tomislava Jerkovića na broj mobitela 098 177 6924

skola_plakat 2018

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.