Počela isplata povrata poreza

Početkom svibnja počela je isplata povrata poreza na dohodak za 2013. godinu. Do polovice mjeseca obrađen je dio zaprimljenih zahtjeva u Zagrebu, Krapini, Osijeku, Vukovaru, Rijeci, Sisku i Čakovcu, a od idućeg tjedna povrati će sjesti na račune poreznih obveznika iz Karlovca, Varaždina, Bjelovara, Virovitice i Gospića, javlja HR Knin.

Kada drnišani mogu očekivati isplatu, još nije poznato. Naime, na mrežnim stranicama Porezne uprave stoji kako se obrada verificiranih prijava provodi uobičajenom dinamikom, prema redoslijedu podnesenih zahtjeva od strane područnih ureda. Očekuje se da bi isplata Drnišanima trebala biti krajem svibnja, odnosno početkom lipnja.

Porezna uprava će svaki petak objaviti plan obrada godišnjih prijava za nadolazeći tjedan.

Prema ranije objavljenim podacima, poreznici su ove godine zaprimili oko 690 tisuća prijava poreza na dohodak za prošlu godinu, a procijenjeno je da će iznos povrata biti u okviru prošle godine, odnosno oko 1,1 milijardu kuna.

IZVOR: drnisnews.com

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.