Počinju radionice u Centru za razvoj kompetencija u Pakovu Selu. Prvi su na redu iznajmljivači s ruralnih područja

Grad Drniš sljedeći utorak s početkom u 17 sati organizira edukaciju za male iznajmljivače sa ruralnih područja, u suradnji sa Savjetovalištem za obiteljski smještaj Interligo. Edukacija će se održati u Centru za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu u Pakovu Selu.

Prostor u okviru škole u Pakovu Selu obnovljen je i suvremeno opremljen kao centar u kojem će se organizirati edukacije koje imaju za cilj unaprjeđenje kvalitete turističkih usluga na ruralnim prostorima, te razvoj i unaprjeđenje kompetencija lokalnog stanovništva u pružanju usluga u ruralnom turizmu.

Prva edukacija koja će se organizirati u drniškom centru za razvoj kompetencija u ruralnom turizmu je edukacija pod nazivom ‘Edukacija za iznajmljivače početnike i one koji to tek žele postati’.

Edukacija je namijenjena iznajmljivačima početnicima i onima koji tek žele postati iznajmljivači te pripremaju objekt za registraciju. Početnike nakon registracije objekta čeka organizacija poslovanja: priprema objekta, prezentacija, oglašavanje, vođenje knjiga, prijava gostiju i slično. Ovaj edukativni program obuhvaća kompletno poslovanje koje mora poznavati svaki iznajmljivač kako bi bio uspješan.

Teme koje će se obraditi su priprema smještaja za iznajmljivanje, prezentacija projekta, načini oglašavanja, komunikacija s gostima, upravljanje komentarima i administracija privatnog smještaja.

Svaki od sudionika edukativnog programa dobit će certifikat o odslušanoj edukaciji ‘Apartman Plus’, te tiskano izdanje specijaliziranog časopisa za male iznajmljivače ‘Apartman Plus’, po jedan primjerak po polazniku.

Predviđeno vrijeme trajanja programa je tri do četiri sata, ovisno o interesu i pitanjima sudionika.

Edukacija će se održati u novouređenim prostorima, koje je Grad Drniš uredio i opremio u okviru provedbe projekta Adriatic Canyoning, koji se financira iz INTERREG IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. u sklopu njegove treće prioritetne osi ‘Unaprjeđenje razvoja turizma i očuvanje kulturne i prirodne baštine’. Projekt je započeo 1. srpnja 2017. godine, a završava 31. prosinca 2019. godine.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.