Pogledajte dvodnevni program Festivala pršuta u Drnišu

Poznat je dvodnevni program održavanja 1.”Međunarodnog festivala pršuta-Drniš 2014.” koji će se u Drnišu održati u prvom vikendu rujna.

Festival organiziraju Grad Drniš i Udruga proizvođača drniškog pršuta, suorganizatori su Šibensko-kninska županija, Hrvatska gospodarska komora i Poljoprivredna savjetodavna služba, a pokrovitelji Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo poduzetništva i obrta, Hrvatska turistička zajednica, Turistička zajednica grada Drniša i Grad Zagreb.

Na festivalu svoje proizvode izložit će 30-tak proizvođača iz cijele Hrvatske i inozemstva, koje će ocjenjivati mjerodavno stručno povjerenstvo. Festival započinje 5. rujna izložbom u Gradskom muzeju Drniš pod nazivom ‘Povijest drniškog pršuta’, dok svečano otvaranje je najavljeno istog dana u 11.30 sati. Obilazak štandova i degustacija pršuta predviđeni su od 12.30 sati. Sve će se odvijati pod šatorom na Podvornici, gdje posjetitelje očekuje bogati cjelodnevni kulturno zabavni program uz nastupe klapa, KUD-ova, drniških tamburaša i glazbara, pučkih pjesnika i pjevača, plesača, mađioničara, učenika glazbene škole, nagrađenih natjecatelja manifestacije ‘Mikrofon je vaš’ do koncerta Dražena Zečića kojim će se drniški Festival pršuta zatvoriti kasno u noć u subotu 06. rujna.

U sklopu ovog dvodnevnog festivala priprema se u i mala škola pršuta u Gradskom muzeju, turnir u streetballu i prijateljska nogometna utakmica.

Donosimo cjeloviti program 1. “Međunarodnog festivala pršuta Drniš 2014.”:

program-prsut

IZVOR: Radio Drniš

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.