POMOĆ IZ METROPOLE Grad Drniš na natječaj ministarstva prijavio tri projekta

Grad Drniš prijavio je tri projekta na natječaj za sufinanciranje projekata u 2014. godini prema programu održivog razvoja lokalne zajednice koje provodi Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, doznajemo iz drniške gradske uprave.

Drniški gradonačelnik Josip Begonja otkriva kako je riječ o projektu uređenja Trga Kralja Tomislava s pripadajućim parkiralištem, ukupne vrijednosti 367 tisuća kuna, potom projektu vodoopskrbe Lišnjaka s izgradnjom vodospreme u vrijednosti od 948 tisuća kuna, i konačno projekt uređenja dijela infrastrukture u gradskom naselju Meterize, čija ukupna vrijednost iznosi milijun kuna. Posljednji projekt drniški gradonačelnik drži najvažnijim za drniško područje.

U sklopu projekta, kaže, predviđena je izgradnja nogostupa, asfaltiranje ulica, te postavljanje javne rasvjete.

PRIORITET ZA MLADE

Naselje Meterize nova je gradska četvrt u kojoj danas žive mnoge mlade obitelji s djecom, pa je gradskoj upravi prioritet riješiti infrastrukturu na tom području i pružiti tim obiteljima adekvatne uvjete za život. Zbog toga Begonja ističe kako bi bio iznimno zadovoljan klada bi resorno ministarstvo prihvatilo taj projekt.

Prema stavkama iz natječaja, ministarstvo u svim projektima koji prođu na natječaju sudjeluje s 85 posto vrijednosti, a preostalih 15 posto trebala bi osigureati gradska uprava iz svog proračuna.

Svojim godišnjim programima, Ministarstvo kroz razne aktivnosti želi utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini, vodeći pritom računa o zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti i neovisnosti.

ODLUKA KROZ 15 DANA

Svaki pravodobni zahtjev koji pristigne bit će administrativno obrađen, ističu u Ministarstvu, a svi zahtjevi koji zadovoljavaju administrativnu provjeru bit će upućeni u postupak ocjenjivanja.

Grad Drniš u roku od 15 dana trebao bi dobiti pismenu odluku o statusu svoga zahtjeva, a nakon postupka ocjenjivanja, na prijedlog Povjerenstva za odabir projekata, ministar će donijeti odluku o odabiru projekata za sufinanciranje.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.